Boek 'Als God Spreekt'

Bijbels dagboek
‘Als God Spreekt’

Bijbels dagboek met 366 overdenkingen geïnspireerd op het Bijbelboek Jesaja.

‘Als God spreekt’ is een full-colour uitgave, creatief vormgegeven en rijk geïllustreerd met meer dan 100 aansprekende foto’s en illustraties. Een mooi boek om te lezen, maar ook erg geschikt om als cadeau weg te geven.

Nu verkrijgbaar met gratis unieke boekenlegger
geheel in stijl van het boek!
(alleen voor Webshop-bestellers)

Inkijkexemplaar

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Beschrijving

God spreekt op zoveel verschillende manieren. We hebben dat spreken van God nodig, omdat we in ons leven door allerlei processen gaan. Of je nou jong bent of oud, iedereen komt voor keuzes te staan. Wat is het dan geweldig dat God houvast en richting wil geven.

Geïnspireerd door het Bijbelboek Jesaja worden in dit dagboek 366 overdenkingen aangereikt. Gedachten die kunnen bemoedigen, prikkelen, maar vooral hoop en kracht bieden. Door alles heen klinkt de boodschap om een moment tijd te nemen, stil te worden en naar God te luisteren. De gedichten, foto’s en illustraties die zijn toegevoegd, versterken die belangrijke boodschap.

In dit dagboek lees je de eeuwenoude woorden van Jesaja opnieuw. Dan blijkt dat ze nog steeds wat kunnen losmaken en veel kunnen uitwerken. Het zijn immers woorden van God, en als God spreekt, dan gebeurt er iets…

Van blogs naar een boek

In mei 2016 schreef ik een eerste blog naar aanleiding van wat ik las in Jesaja. Het waren wat losse gedachten en er zouden nog vele blogs volgen. Toch had ik destijds nog geen enkele intentie om een dagboek te schrijven. De woorden van Jesaja verplaatste ik regelmatig naar het heden. Soms kon ik ze toepassen op mijn eigen situatie en ik vertaalde dat in een gedachte of een gedicht. Deze verschenen regelmatig op Facebook en daar kwamen reacties op. Er was herkenning en mensen werden bemoedigd of aan het denken gezet. 

Zo werd langzaam het plan geboren om er dan toch maar ‘iets meer’ mee te doen. Het zou een combinatie worden van een dagboek en een gedichtenbundel, met een frisse, creatieve uitstraling, kleurrijke illustraties en aansprekende foto’s. Maar het samenvoegen van blogs is nog geen boek! Uiteindelijk heeft het redigeren, herschrijven, vormgeven en uitgeven veel tijd en energie gekost. 

Kostte het schrijven van alle hoofdstukken meer dan vier jaar, het herschrijven en redigeren nam ruim drie maanden in beslag net als de vormgeving, het maken van alle illustraties en het selecteren van de juiste foto’s. Gelukkig was er een team van mooie mensen bereid om in dat proces veel hulp en steun te bieden. Ze zijn het dan ook dubbel en dwars waard om in het dankwoord genoemd te worden!

Op deze site willen we in het kort een paar beelden laten zien van het proces dat uiteindelijk heeft geleid tot het tot stand komen van het boek. Zo krijg je een beetje een indruk van de energie die erin gestoken is. Het inkijkexemplaar wat je op deze site kunt doorbladeren geeft maar een korte impressie van het totaal, maar hopelijk maakt het je nieuwsgierig naar meer. Dan kun je in de webshop terecht om het boek te kopen voor jezelf of iemand anders, want het is uitermate geschikt als een geschenk om anderen te zegenen. 

Ik wens je met het boek mooie momenten toe waarin je het spreken van God mag verstaan.

Cees Klepper

Logo Stichting Gloryministries
Facebook