Bronnen in de tuin

Er zijn tuinen die schitterend zijn aangelegd, met prachtig gekleurde bloemen, planten en allerlei struiken en bomen. De hof van Eden waarin Adam en Eva waren geplaatst moet zo’n tuin geweest zijn. Alles was perfect geschapen en door God bedoeld om daarvan te genieten.

Heel poëtisch wordt hier beschreven dat we ook zelf als zo’n tuin mogen zijn. Je zou je daarbij kunnen afvragen hoe jouw tuin er nu uit zou zien. Welke planten en bloemen staan daar in? Welk zaad is daar geplant en is daar al opgekomen? Welke bomen staan daar en welke vruchten zijn daarvan te plukken? 
Of is daar nog onkruid wat nog woekert? Hoeveel ruimte hebben we de Tuinman gegeven om die tuin op orde te krijgen, zodat het inderdaad een lust voor het oog is geworden?

De Heilige Geest wil onze hof bevloeien, zodat het een vruchtbare en bloeiende plek wordt. Met bronnen waarvan het water nooit ontbreekt. Dat betekent dus dat anderen bij ons hun dorst kunnen lessen. Letterlijk staat hier: ‘waarvan het water nooit ‘liegt’. Dat gaat dus nog wel een stuk verder. Dat betekend dat we eerlijk en transparant zijn, zodat anderen door ons heen ons hart kunnen zien. Daardoor wordt Hij Die daar woont, zichtbaar door ons heen. 
Kom laat je tuin door Hem bewerken.
Laat je lied klinken naar de Bruidegom: ‘Ontwaak , noordenwind, en kom, zuidenwind, waai door mijn tuin, zodat de geur van Zijn specerijen zich verspreidt. Laat mijn Liefste in Zijn tuin komen en eten van Zijn beste vruchten! (Hooglied 4: 16).

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'