De juiste weg

Voortdurend wil zeggen altijd. Er is geen moment dat Hij Zijn handen van ons aftrekt. Wel hebben we de vrijheid om zelf keuzes te maken en beslissingen te nemen. We hebben een eigen verantwoordelijkheid gekregen. Maar in alles wil Hij ons voorgaan en ons de juiste weg wijzen. Het betekent niet dat we op elk kruispunt een briefje uit de hemel krijgen of een stem horen welke route we moeten nemen. Soms is het stil en leert Hij ons om te wachten. Dat zijn de moeilijke momenten waarop ons geloof getoetst wordt.

Sara had zo’n moment in haar leven toen haar een zoon was beloofd. Ze zag met haar natuurlijke ogen en zei tegen Abram: ‘de Here heeft mijn baarmoeder gesloten, zodat ik geen kinderen kan krijgen. Kom toch bij mijn slavin… En Abram luisterde naar de stem van Sara’ (Gen. 16: 2). Op die stille momenten in ons leven komt het erop aan door welke ogen wij kijken en naar welke stem we luisteren.

Als we geloven dat God ons leven leidt, dan wil Hij ons leren om niet met onze natuurlijke ogen te kijken, maar met onze geestelijke ogen. Dan wil Hij ons leren om alle stemmen in ons en om ons heen het zwijgen op te leggen, zodat we Zijn stem kunnen herkennen. Dan mogen we vasthouden aan deze belofte: ‘dan zult u om hulp roepen en Hij zal zeggen: Hier ben Ik’ (vers 9).
Toen de discipelen in de storm op het meer terecht waren gekomen, lag Jezus daar te slapen, omdat Hij wist dat de situatie in Zijn Vaders hand was. Hij wist dat de Vader Hem voortdurend leidde. Ook dwars door de storm heen en daarom kon Hij rust vinden. Zo mogen ook wij temidden van alle stormen, temidden van alle vragen, temidden van de stilte, rust vinden bij Hem. Hij leidt ons leven en ook vandaag zegt Hij tot ons: ‘Hier ben Ik, ontvang Mijn vrede.

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'