In de ruimte geplaatst

Er was een tijd dat je onderworpen was aan een ander denken, aan een ander systeem en andere waarden. In die tijd was het belangrijk wat andere mensen van je vonden en bepaalde datgene wat je deed ook wie je was. Toen dacht je nog dat jouw mogelijkheden door mensen werden bepaald, en dat jouw bestemming werd begrensd door het etiket wat door anderen op je was gelegd. Vreemde heersers hielden je gevangen en de god van deze eeuw had je verblind.

Maar inmiddels weet je God zij dank veel beter. Je hebt Christus leren kennen. Hij heeft de bedekking weggenomen en je in de ruimte geplaatst. Talrijk zijn de kansen die Hij geeft om je tentpinnen wijder uit te zetten en je gebied te vergroten. Overweldigend groot is het avontuur waarin je bent gestapt, en elke dag weer mag je verbaasd staan over de zegeningen op je pad.

Hij alleen heeft je los getrokken uit de zuigkracht van het werelds denken, waarin iedereen alleen maar een podium voor zichzelf zoekt.
Hij alleen heeft je getoond dat je niet afhankelijk bent van mensen, maar dat er een Vader is die voor je zorgt.
Hij alleen heeft je laten zien, dat het nooit te laat is om te veranderen, om een nieuwe koers te bepalen, en nieuwe wegen in te slaan.

Er zullen altijd mensen zijn die beweren dat dit niet zo is. Dat je het zelf moet doen in het leven, en dat je daarbij afhankelijk bent van geluk en toeval. Gelukkig weet je nu dat dit een leugen is omdat je de waarheid hebt leren kennen die je heeft vrijgemaakt (Joh. 8: 30). Waarheid niet als een begrip, maar de Waarheid met een Naam. De Naam boven alle namen.

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'