In de zevende hemel

Dichters en poëten gebruiken soms uitdrukkingen waar je even over na moet denken. Zo zou je deze tekst zowel letterlijk als figuurlijk kunnen interpreteren. De ‘hoogten der aarde’ doet je denken aan hemelse sferen. We zeggen wel eens dat je in de zevende hemel kunt zijn, waarmee we bedoelen dat je dan een heerlijk voldaan gevoel hebt. Er zijn nogal wat restaurants met die naam, waar je dus (volgens de eigenaar) geweldig zou kunnen genieten. Hoewel je zou denken dat die uitdrukking uit de bijbel komt is dat zeker niet het geval. Het is wel terug te vinden in de Talmoed en de Koran.

Jesaja wil zeggen dat God ons een bovenaardse vreugde wil geven. Aan de andere kant wil God ons ook vanuit Zijn perspectief naar de dingen laten kijken. Vanuit Zijn gezichtspunt krijgen de ‘aardse’ zaken een andere kleur en een andere waarde. Dan gaan we de dingen zien die werkelijk belangrijk zijn in het leven. Veel van onze zorgen hebben een materiële of financiële oorzaak. Als we onze focus verleggen en onze blik op Jezus richten, dan vervagen die problemen, omdat we gaan beseffen dat Hij ons draagt en voor ons zorgt. Zoals Jezus zei: ‘wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?’ (Lucas 12: 25).

God wil ons op de ‘hoogten der aarde’ plaatsen, zodat we overzicht krijgen en nieuwe vergezichten zien. Wat een enorm mooie belofte, want Hij geeft ons wijsheid en scherpte, zodat we de juiste beslissingen en keuzes kunnen maken. Hij onderwijst ons in Zijn Waarheid, zodat we daarvan ‘op de hoogte’ zijn. Gooi daarom alle ballast overboord en laat je door Hem naar nieuwe hoogtes leiden. Het zal je grote vreugde geven.

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'