Stralende sterren

Beroemde mensen worden sterren genoemd omdat ze stralen op het witte doek of op een podium. Het is maar de vraag of zij ook stralen in het echte dagelijkse leven.

Je hoeft niet beroemd te zijn om te schitteren. Jezus zei: ‘Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken’ (Matth. 5: 16). Paulus zei dat we mogen schijnen als lichtende sterren in deze wereld (Filip. 2: 15). Toen Mozes op de berg in Gods aanwezigheid was geweest, straalde hij zo, dat hij een doek over zijn gezicht moest doen, omdat mensen dat licht niet konden verdragen.

Als we dicht bij God leven, zal dat iets in ons teweeg brengen. Dan zullen we veranderen, omdat Hij het licht in ons aansteekt. Daarom roept Jesaja ons ook op om ‘verlicht te worden’. In Gods aanwezigheid gaat Zijn heerlijkheid over ons op.
In de grondtekst staat bij ‘heerlijkheid’ het Hebreeuwse woord ‘Kabod’ wat letterlijk ‘gewicht’ betekent. Door Gods Geest in ons worden we ‘gewichtige’ mensen. We zijn belangrijk, omdat we het verschil kunnen maken, als we dat Licht ook laten schijnen in de wereld om ons heen. Niet uit onszelf, maar door ruimte te geven aan Hem die het Licht van de wereld is.

Toen Jezus op de berg werd verheerlijkt en Zijn gezicht en kleding ‘blinkend wit’ werd, wilde Petrus dat moment vasthouden en tenten maken (Lucas 9: 33). Hij wilde blijven kamperen op de berg in dat heerlijke licht, maar ze moesten weer naar beneden. En toen zij afgedaald waren, wachtte een jongen op bevrijding en genezing.

Boven op de berg mogen we het Licht ontvangen, daar mogen we olie krijgen voor onze lamp, maar daar moeten we niet blijven. We zullen altijd weer moeten afdalen, om in de wereld dat licht te zijn. Zo kan God Zijn werk doen door ons heen. Sta dus op, om vandaag die berg op te gaan, maar om ook daarna weer af te dalen. De wereld heeft dat Licht zo nodig.

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'