Uitzicht op de eeuwigheid

Het leven is vergankelijk. Alles van deze wereld is tijdelijk en betrekkelijk. Dat besef je pas als je geconfronteerd wordt met de dood. Een mensenleven is een ademtocht, zei Job (Job 7: 7), en wij willen dat niet altijd weten. We duwen het weg, omdat we willen dat het leven wat we leven voor eeuwig doorgaat. Toch is daar altijd een moment dat het leven op aarde ophoudt, maar dat hoeft niet het einde van alles te zijn.

‘Maar God zal mijn ziel verlossen uit de greep van het graf, want Hij zal mij opnemen’ (Psalm 49: 16). Niemand weet wat het is om te sterven, want die weg zal ieder persoonlijk moeten gaan, maar Hij zal ons daar begeleiden. Het gras verdort, de bloem valt af, maar de Geest van de Here blaast over ons en neemt onze geest mee de eeuwigheid in. Naar de plaats waar God alle tranen zal afwissen. ‘En de dood zal daar niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan’ (Openb. 21: 4).

Het geloof in Christus geeft ons hoop en uitzicht. In en door Hem is het leven niet een doodlopende weg, maar een doorgang naar de eeuwigheid. De dood is dan een overweg die we passeren, een poort naar een nieuw gebied. Een nieuwe dimensie, waar alle dingen die nu nog een mysterie zijn door Hem aan ons geopenbaard zullen worden. Het lichaam, wat nu nog vergankelijk is zal dan veranderd worden in een eeuwig onvergankelijk en verheerlijkt lichaam. ‘Dood, waar is uw prikkel? Graf waar is uw overwinning?’ (1 Kor. 15: 53-55). Het gras zal straks niet meer verdorren en de bloem zal nooit meer afvallen

Wat een troost om te weten dat de dood niet het laatste woord heeft. Jezus zei: ‘Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf’ (Openb. 1:18). Dat zijn woorden van hoop, kracht en leven. Woorden die ons moed en geloof geven om over de rand van de dood te durven kijken naar het gebied waar we straks in mogen trekken. Dan valt de angst voor het onbekende weg en maakt het plaats voor verlangen om straks dichtbij Hem te zijn.
Voor eeuwig.

1 gedachte over “Uitzicht op de eeuwigheid”

  1. Prachtig en Amen

    Dat jullie en jullie geliefden hier ook alle hoop en troost uit kunnen halen, die God ons allen beloofd. Bedankt voor het delen en Gods zegen voor deze lastige maar vooral Glorierijke tijd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'