Open gebedsavond

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open gebedsavond

13 januari om 19:00 - 21:00

‘Hij moet groter worden en ik kleiner’ (Johannes 3: 30)

In deze uitspraak van Johannes de Doper verwijst hij naar Jezus. Een andere vertaling zegt: ‘Hij moet meer worden en ik minder’. Daarmee bedoelde Johannes dat het niet in de eerste plaats ging om hem, maar om Jezus. Als we deze gedachte allemaal zouden hebben binnen het Lichaam van Christus, dan zou er veel minder competitie en rivaliteit zijn. Het gaat immers niet om onze kerk, onze naam of onze bediening. Het gaat om Jezus.

Volgende week wordt van 16 t/m 23 januari de jaarlijkse week van gebed georganiseerd door de Raad van Kerken en MissieNederland, met als jaarlijks terugkerend thema: Week van gebed voor eenheid. Die week begint zaterdag met de gebedsdag voor vrede en verbinding. Wat een passend thema in een samenleving dat op het bot verdeeld is over voors en tegens van vaccinatie en boosters. Zelfs binnen de kerken.
Wanneer we onze focus op Jezus houden en elkaar meer vragen zouden stellen in een poging om elkaar in liefde te vinden, kunnen we wellicht dit jaar meer eenheid bereiken.

Eenheid kan beginnen om elkaar te vinden in gebed. Samen naar de Vader gaan om te bidden dat Zijn Geest verbindend in ons kan werken.
Aan de vooravond van die week hebben we als Huis van Gebed donderdag 13 januari weer de open gebedsavond. De eerste gebedsavond in een nieuw jaar. Daarin willen we ook graag dit thema van eenheid meenemen. Laten we bidden dat we elkaar dit jaar meer ruimte kunnen geven, meer in liefde kunnen wandelen en meer begrip voor elkaars standpunten kunnen krijgen. Maar bovenal dat de liefde van Jezus ons hart kan bereiken.

Wil je meebidden? Je bent van harte welkom a.s. donderdag in de Tweede Pastorie, Catharinastraat 3 in Nijkerk. De deur staat open vanaf 19.00 uur.

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

De Tweede Pastorie
Catharinastraat 3
Nijkerk, 3861BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0629489677
Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'