De Dans

In de Bijbel lezen we dat, wanneer David de ark overbrengt vanuit het huis van Obed Edom naar Jeruzalem, hij uit alle macht danst voor het aangezicht van de Here (2 Samuël 6: 14). Volgens de Bijbel is de dans een uiting van blijdschap. Het Hebreeuwse woord ‘karar’ dat hier wordt gebruikt betekent letterlijk: ‘draaiing’. Het staat voor een hele uitbundige dans; David geeft zich er helemaal aan over.

Kunnen wij zo met God, Jezus en de Heilige Geest meebewegen? De Drie-eenheid draait altijd zo met elkaar mee en de Heilige Geest nodigt ons uit om met Hem mee te bewegen. De vraag is of wij dat durven… Daarvoor zouden we moeten worden als een kind; onbevangen en vol overgave. Als we zo durven mee te bewegen zal het vreugde en bloei teweegbrengen.

Daarom schilderde ik het kind in de drie cirkels. Het symboliseert de onbevangenheid en de overgave, maar ook de vreugde om mee te bewegen in de Drie-eenheid. De bloemen laten de bloei zien die door de dans wordt vrijgezet.

Dit is een schilderij van Ida-Paula Klepper. Alle schilderijen van Ida zijn ook te vinden op haar eigen website: www.Ida-Paula.nl

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'