Schuilplaats

“Onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen” (Psalm 91: 4)

In het begin van de Corona crisis toen angst als een schaduw over de wereld gleed, had ik de indruk dat God zei: ‘Ga klein schilderen, want ik doe een verfijnd werk in de harten.’
Ik schilderde deze duif met de twee duifjes onder haar vleugels.

Vogelveren zijn een prachtig voorbeeld van hoe bijzonder God zijn schepping gemaakt heeft. Veren hebben een glad deel en een pluizig deel. Het gladde deel van een veer heeft stevige haken, die als de twee helften van een ritssluiting aan elkaar blijven zitten. Het pluizige deel van het verenpak houdt de vogel warm. Samen beschermen de twee delen van de veren de vogel tegen wind en regen.

De jongen van een vogel hebben in het begin alleen nog maar een pluizig vachtje. Hun veren zijn nog niet volledig uitgegroeid. Daarom moet de moeder ze in het nest met haar eigen veren afdekken om ze tegen de wind en de regen te beschermen.

Zo geeft Psalm 91: 4 met dat we ‘onder Gods vleugels mogen schuilen’ een prachtig beeld van  troost en bescherming. Je hoeft niet bang te zijn. 

Dit is een schilderij van Ida-Paula Klepper. Alle schilderijen van Ida zijn ook te vinden op haar eigen website: www.Ida-Paula.nl

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'