Verlangen

In deze tijd vol met geluiden is de stilte niet vanzelfsprekend. Wanneer je dan letterlijk stil gezet wordt kan dat confronterend zijn maar ook een verademing.
Ik ken de stilte in mijn leven heel goed en meestal is het geen bedreiging. Maar op een dag werd ik nog dieper in de stilte gebracht, omdat ik gevallen was en ik noodgedwongen met beide voeten omhoog zat. Ik kon letterlijk geen kant op! In die ongemakkelijke stilte borrelden allerlei gevoelens en vragen op. Ik vroeg me af of ik nog wel de hoop kon opbrengen voor diepe verlangens die ik al jaren met me meedroeg.

Verlangen-CleanForWeb-IP_Klepper

Soms laten we de hoop overschaduwen door een gevoel van uitzichtloosheid. Langzaam kwam ik tot besef dat waar ik hoop verlies, leugens zich verschuilen.
Als je jezelf toestaat om in de stilte te komen, dan kan dat een startpunt zijn waaruit nieuwe dingen worden geboren.

Daarom heb ik dit schilderij gemaakt, want het gaat eigenlijk over mezelf. Hoe gemakkelijk voel ik me in de stilte? Hoe snel wil ik die stilte invullen of verdrijven, want het voelt soms zo beperkt.
Ik heb de vrouw daarom in de ruimte geplaatst daar waar verder niets is. Ze neemt haar tijd. Ze kijkt in de verte vol verlangen naar de komst van de zon, de dageraad!
De dageraad kondigt met zijn mooie kleuren de nieuwe dag aan. De zon is nog niet zichtbaar, maar haar opkomst is in de lucht al zichtbaar.
De vrouw is niet passief; zij zit iets naar voren gebogen. Stil zitten hoeft niet passief te zijn, maar je hart kan vol zijn van een actief verlangen en verwachten.

Dan zullen wij hem kennen, ernaar jagen om de HEER te kennen.
Even zeker als de dageraad zal Hij komen,
Hij komt naar ons als milde regen, als de lenteregen die de aarde drenkt.
(Hosea 6: 3) 

Alle schilderijen van Ida zijn ook te vinden op haar eigen website: www.Ida-Paula.nl

Plaats een reactie

Boek 'Als God Spreekt'

Nu verkrijgbaar:
Bijbels dagboek 'Als God Spreekt'